Інформаційна лінія
0 800 30 30 07
Вхід

Політика конфіденційності

Бонусна Програма Mastercard Більше

Політика захисту та використання персональних даних

Mastercard поважає Ваше право на конфіденційність персональних даних. Дія цієї Політики захисту та використання персональних даних застосовується до персональних даних, зібраних в рамках Бонусної Програми Mastercard Більше, створеної Mastercard для України (надалі - "Програма"), та до персональних даних, зібраних на Сайті Програми або у Додатку Програми (надалі - "Додаток"). Для отримання більш детальної інформації перегляньте розділ "Контактна інформація" нижче.

У цій Політиці захисту та використання персональних даних описується порядок здійснення нами обробки персональних даних, види персональних даних, які ми збираємо, цілі використання нами таких персональних даних та кому ми розкриваємо персональні дані. У цій Політиці також визначені заходи, які ми вживаємо для забезпечення захисту Ваших персональних даних. Крім того ми надаємо нашу контактну інформацію для: (1) отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення персональних даних, які ви надали; (2) відкликання будь-якої згоди, яку Ви надавали раніше, на обробку Ваших персональних даних; (3) повідомлення нас про небажання отримувати рекламні матеріали; та (4) звернення з будь-якими питання, які можуть виникнути у Вас щодо нашої практики захисту персональних даних.

Ця Політика захисту та використання персональних даних не поширюється на збирання та використання Ваших персональних даних на інших веб-сайтах, які використовують бренд Mastercard, Вашою Фінансовою Установою або на збирання та використання будь-якої іншої інформації або інформаційних матеріалів, які можуть містити посилання на Mastercard, не пов’язані з Програмою (наприклад, інформаційні матеріали Фінансової Установи і т.д.). Також якщо Ви є держателем Корпоративної Картки, ця Політика захисту та використання персональних даних не поширюється на збирання та використання Ваших персональних даних Вашим роботодавцем. Для отримання більш детальної інформації про практику захисту персональних даних Mastercard за межами цієї Політики перегляньте нашу Глобальну політику захисту та використання персональних даних: mastercard.com

Просимо зауважити, що деякі терміни, які вживаються у цій Політиці захисту та використання персональних даних (наприклад, "Належна Покупка"), є визначеними термінами, передбаченими в Умовах Бонусної Програми натисніть тут

Для того щоб переглянути відповідний розділ, перейдіть за відповідним посиланням:

  1. Персональні дані, які ми збираємо, та способи їх використання
    1. Персональні дані, які Ви надаєте нам на добровільній основі
    2. Персональні дані, які ми збираємо автоматично
  2. Ваші права та рішення
  3. Інформація, яку ми розкриваємо
  4. Передача персональних даних
  5. Посилання на інші веб-сайти
  6. Безпека
  7. Зміни та доповнення до цієї Політики захисту та використання персональних даних
  8. Контактна інформація

1. Персональні дані, які ми збираємо, та способи їх використання

Персональні дані, обробку яких ми здійснюємо в рамках Програми, ми отримуємо від Вас, збираємо автоматично на нашому Сайті Програми (bilshe.mastercard.ua) або у нашому Додатку Програми (доступний у Вашому магазині додатків). Стосовно Бонусної Програми для Корпоративних Карток деякі Ваші персональні дані може збирати Ваш роботодавець від нашого імені, а потім надавати їх нам. Під персональними даними ми маємо на увазі "будь-які відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована".

1.1 Персональні дані, які Ви надаєте нам на добровільній основі

Обробка та використання персональних даних, які Ви надаєте нам на добровільній основі, здійснюється виключно для цілей, описаних у цій Політиці захисту та використання персональних даних.

Якщо не зазначено інше, персональні дані, які Ви надаєте, не є обов’язковими. Якщо Ви вирішили не надавати певні персональні дані, це може вплинути на послуги, які ми можемо Вам запропонувати. Нижче вказані способи, за допомогою яких Ви можете надати персональні дані, види персональних даних, які Ви можете подати, та способи використання нами персональних даних. 

- Процес Реєстрації: Після Вашої реєстрації у Програмі ми просимо Вас надати деякі персональні дані, такі як Ваше повне ім'я/найменування, номер телефону, адресу електронної пошти та місце проживання/місцезнаходження. Під час реєстрації Ви можете вирішити надати додаткову інформацію, яка не є обов’язковою для реєстрації, наприклад, дату Вашого народження та Вашу стать; Ви можете, наприклад, обрати Ваші переваги та сфери інтересів (наприклад, подорожі, готелі, мода, побутова техніка і т.д.). Крім того ми просимо Вас вказати засоби зв’язку, яким Ви надаєте перевагу, та зазначити, чи бажаєте Ви отримувати рекламні матеріали від Mastercard та її партнерів. Стосовно Корпоративних Карток Ваш роботодавець може зібрати деякі з зазначених вище персональних даних, а потім надати їх нам безпосередньо з метою завершення процесу реєстрації. 

- Бонуси та Винагороди: Ви можете заробляти Бали кожного разу, коли ви користуєтеся Вашою Карткою для вчинення Належної Дії. Ми здійснюємо процесинг інформації про Вашу операцію (наприклад, номер Картки, дата та сума операції, найменування та код торговця, статус операції) з метою (і) перевірки, чи маєте Ви право на участь у Програмі; (іі) нарахування балів, які Ви можете обміняти на Винагороди/Пропозиції; (ііі) визначення пропозицій, якими Ви можете зацікавитися (у тому числі на підставі нещодавніх (здійснених не пізніше ніж 24 місяці назад) операцій з використанням Вашої Картки, якщо такі мали місце); та (iv) проведення аналізу даних (у тому числі знеособлення персональних даних). Ми здійснюємо обробку Вашої контактної інформації для направлення Вам обраних Винагород/Пропозицій або інформування Вас про Пропозиції та Програму. Якщо Ваша Картка є Корпоративною Карткою Ваш роботодавець може заробляти Бали за здійсненими Вами операціями та безпосередньо обмінювати їх. 

- Електронні інформаційні бюлетені та рекламні повідомлення: Ви можете підписатися на отримання електронних інформаційних бюлетенів та рекламних електронних листів від Mastercard та її партнерів, у тому числі спеціальних пропозицій від обраних торговців, реклами, оновленої інформації щодо нових ініціатив та заходів. З огляду на це ми можемо попросити Вас надати таку інформацію: Ваше ім'я, адресу електронної пошти/поштову адресу, номер телефону, вік, стать, способи купівлі товарів, яким Ви надаєте перевагу, засоби зв’язку, яким Ви надаєте перевагу, та ін., яку ми можемо використовувати для створення профілю користувача, що допоможе нам дізнатися більше про купівельну поведінку та дозволить вдосконалити наші пропозиції та покращити наші відносини з Вами. 

- Сайт Програми та Додаток Програми: Mastercard може здійснювати процесинг Вашого облікового запису, паролю, таємних запитань (за наявності), номеру картки, статусу та кількості Балів.

- Листування зі Службою обслуговування користувачів та форма зворотного зв’язку: У разі Вашого звернення до нас ми здійснимо обробку та зберігатимемо інформацію, яку Ви надасте, для підготовки відповіді на Ваші запити та ведення нашої документації. Така інформація може містити дату та час запиту та відповіді на запит, ім'я/найменування, адресу електронної пошти, мету запиту або скарги та нашу відповідь. Ви можете зв’язатися з нами за допомогою розділу "Контактна Інформація" цієї Політики захисту та використання персональних даних, через Сайт Програми/Додаток Програми, у тому числі звернувшись до нашого колл-центру Програми. 

1.2. Персональні дані, які ми збираємо автоматично

Збирання деякої інформації може здійснюватися автоматично на нашому Сайті Програми та у Додатку Програми для вдосконалення Сайту Програми та Додатку Програми та надання Вам повної інформації та найкращих послуг. 

Сайт Програми: Відомості, які ми збираємо, містять інформацію, наприклад, щодо кількості користувачів, які відвідали Сайт Програми, сторінок, які були відвідані, інформацію про те, чи вперше Ви відвідали нас, та допомагають нам визначити послуги, в яких Ви найбільш зацікавлені. Ця інформація також дає нам можливість вдосконалити та розширити Ваш досвід.

- "Кукі". "Кукі" браузера це текстовий запис, який браузер розміщує на жорсткому диску Вашого комп’ютера, коли Ви відвідуєте веб-сайт. "Флеш кукі" є аналогічними "кукі" браузера, крім того, що вони можуть зберігати більш складні дані ніж простий текст та вони зберігаються у Вашому браузері, а не на жорсткому диску. 

Якщо Ви бажаєте зупинити функцію "кукі" Вашого браузера, інформаційна частина "help" панелі інструментів більшості браузерів підкаже Вам як зупинити прийняття нових файлів "кукі", як отримувати повідомлення про отримання нового файлу "кукі" та як відключити існуючі "кукі". У разі Вашого відхилення наших "кукі" Ви все ще можете користуватися Сайтом Програми, але використання певних його можливостей буде обмежено. 

- Журнали реєстрації та IP-адреси: Журнали реєстрації - це файли веб-сервера (які містять інформацію таку як доменне ім'я або IP-адреса, URL, код http-відповідей, веб-сайт, з якого Ви відвідали нас, або дата та тривалість Вашого візиту), які створюються автоматично, коли Інтернет-користувач відвідує сайт. IP-адреса - це унікальний ідентифікатор, який використовується певними електронними пристроями для ідентифікації та спілкування один з одним в мережі Інтернет. Коли Ви відвідуєте Сайт Програми ми можемо збирати IP-адресу пристрою. У поєднанні з іншими даними ця інформація допомагає нам дізнатися, які сторінки є найбільш привабливими для наших відвідувачів. Крім того журнали реєстрації допомагають нам виявити дестабілізацію роботи обладнання та неправомірне використання наших послуг.

Додаток Програми: 

- Інформація про місцезнаходження: Додаток збирає обмежену інформацію про місцезнаходження за Вашою згодою. Зокрема, Додаток записує інформацію про місто, в якому Ви знаходитеся, для того, щоб ми могли відображувати Вам відповідний контент; надсилати Вам рекламні матеріали, які Ви обрали; та краще розуміти ефективність функціонування Додатку індивідуально по місту. Наприклад, ми можемо запропонувати пропозиції торговців або рекламні заходи, які можуть зацікавити Вас, залежно від міста, в якому Ви знаходитеся. Якщо Ви користуєтеся Додатком з увімкненою функцією визначення місцезнаходження, Додаток може здійснювати обробку Ваших GPS координат для відображення відстані від роздрібного торговця, але ми не зберігаємо цю інформацію та видаляємо інформацію про місцезнаходження у разі, коли надавати наші послуги більше непотрібно.

- Інформація на мобільному пристрої: Додаток також може збирати інформацію (таку як ідентифікатор пристрою, ідентифікатор сеансу, MAC-адресу, інформацію про мережу, дії, здійснені у Додатку, дати та час здійснення дій) з метою сприяння нам забезпечувати функціональні можливості, пов’язані з додатком, та персоналізувати Додаток. Також ми можемо використовувати цю інформацію для підготовки сукупних статистичних звітів, які допомагають нам аналізувати тенденції та переваги використання функцій Додатку. Якщо Ви користуєтеся Додатком з увімкненою функцією надсилання повідомлень, ми можемо надсилати Вам повідомлення, пов’язані з додатком, на отримання яких Ви надали згоду. 

2. Ваші права та рішення

Ви маєте право отримувати інформацію про зберігання Ваших персональних даних та мати доступ до Ваших персональних даних (дивіться розділ "Контактна Інформація" нижче). У будь-який момент Ви також можете звернутися з запитом щодо внесення змін, блокування або видалення Ваших персональних даних, якщо вони недостовірні або неактуальні. Після отримання Вашого запиту щодо надання доступу, внесення змін або видалення будь-яких даних ми вирішимо його відповідно до вимог чинного законодавства. У будь-який момент Ви можете відмовитися на законних підставах у зв’язку зі своєю ситуацією від обробки Ваших персональних даних, якщо інше не передбачено вимогами чинного законодавства. Mastercard зберігає та здійснює обробку Ваших персональних даних допоки Ви є учасником Програми. Якщо Ви вирішили, що більше не бажаєте, щоб Mastercard здійснювала обробку Ваших персональних даних в рамках Програми, або хочете відкликати будь-яку свою згоду, за Вашим запитом ми анулюємо Вашу участь у Програмі та знеособимо Ваші персональні дані. 

У будь-який момент Ви можете безкоштовно відмовитися від отримання від нас рекламних електронних листів, перейшовши за посиланням для відмови від підписки, вказаним у наших електронних рекламних листах, або скориставшись контактною інформацією, зазначеною у розділі "Контактна інформація" нижче. 

3. Інформація, яку ми розкриваємо

Ми не розкриваємо персональні дані, зібрані в рамках цієї Програми, крім випадків, передбачених цією Політикою захисту та використання персональних даних. 

Ми маємо право розкривати Ваші персональні дані афілійованим особам Mastercard. Також ми маємо право розкривати Ваші персональні дані постачальникам послуг, які надають послуги від нашого імені, та в зв’язку з цілями, описаними в цій Політиці захисту та використання персональних даних. Сюди, наприклад, відносяться постачальники послуг користувачам та компанії-виконавці (наприклад, компанії, які координують поштові відправлення) або постачальник послуг доступу до Додатку. Коли ми звертаємося до постачальників послуг-третіх осіб, ми вимагаємо від них здійснювати обробку персональних даних виключно відповідно до наших інструкцій та гарантувати захист персональних даних. Ми уповноважуємо таких постачальників послуг використовувати або розкривати дані тільки якщо це необхідно для надання послуг від нашого імені або виконання вимог законодавства.

Ми також маємо право передавати деякі Ваші персональні дані Вашій Фінансовій Установі, яка здійснила емісію Вашої Картки. Інформацію щодо обробки Ваших персональних даних Вашою Фінансовою Установою Ви можете перевірити у політиці захисту та використання персональних даних Вашої Фінансової Установи та у договорі, укладеному з нею. Також ми можемо надати цим юридичним особам сукупні дані про результати діяльності, досягнуті в рамках Програми. 

Щодо Корпоративних Карток ми маємо право розкривати деякі Ваші персональні дані Вашому роботодавцю. Наприклад, Ваш роботодавець може бути забезпечений рядом інструментів звітності, які дозволять йому аналізувати платежі, здійснені з використанням Корпоративної Картки, контролювати витрати та складати статистичні дані. Інформацію щодо обробки Ваших персональних даних Вашим роботодавцем Ви можете перевірити у політиці захисту та використання персональних даних Вашого роботодавця.

Крім того ми маємо право розкривати деякі Ваші персональні дані (і) якщо це передбачено вимогами законодавства або в рамках будь-якого судового провадження, (іі) на вимогу суду, правоохоронних органів або посадових осіб будь-якого державного органу, або (ііі) якщо ми вважаємо, що розкриття необхідне або доцільне для запобігання заподіянню шкоди здоров'ю або фінансових збитків, або у зв’язку з проведенням розслідування фактичної кримінальної діяльності або щодо якої є підозри.

Ми залишаємо за собою право передавати будь-які наявні у нас Ваші персональні дані, у разі повного або часткового продажу або передачі нашої компанії або активів. У разі такого продажу або передачі ми докладемо розумних зусиль для того, щоб забезпечити використання правонабувачем персональних даних, які ви передали нам в рамках Програми, із дотриманням цієї Політики захисту та використання персональних даних. 

4. Передача персональних даних

Передача персональних даних за межі України здійснюється з певними обмеженнями. Якщо ми передаємо персональні дані за межі України ми вживаємо необхідних заходів для забезпечення дотримання вимог чинного законодавства про захист персональних даних, у тому числі Закону України "Про захист персональних даних".

В рамках цієї Програми Mastercard передає, здійснює обробку та зберігає Ваші персональні дані у базах даних, які знаходяться в приміщеннях Інформаційного центру Рівня ІІІ третьої особи на території України та в США. Ми виконуємо вимоги чинного законодавства щодо належних засобів безпеки для передачі персональних даних за межі України. 

Час від часу на Сайті Програми та у Додатку для вашої зручності ми можемо розміщувати посилання на інші веб-сайти. Ці веб-сайти функціонують незалежно від Сайту Програми та Додатку та знаходяться поза межами нашого контролю. У них можуть бути свої власні політики захисту та використання персональних даних, з якими ми наполегливо рекомендуємо Вам ознайомитися у разі відвідування таких сайтів.

6. Безпека

Ми забезпечуємо належні адміністративні, технічні та фізичні засоби безпеки з метою захисту персональних даних від випадкового або незаконного пошкодження, випадкової втрати, несанкціонованої зміни, несанкціонованого розкриття або надання доступу, неправильного використання та будь-якого іншого незаконного способу обробки персональних даних, які знаходяться у нас у володінні. У разі надання Вами персональних даних через веб-сайти, ми застосовуємо стандарти галузі для шифрування в Інтернеті - технологію шифрування протоколом SSL, для захисту інформації, яку Ви надаєте.

7. Зміни та доповнення до цієї Політики захисту та використання персональних даних

До цієї Політики захисту та використання персональних даних періодично та без попереднього повідомлення Вас про це можуть вноситись зміни та доповнення. Однак у випадку внесення істотних змін до цієї Політики захисту та використання персональних даних ми розмістимо повідомлення на Сайті Програми або попросимо Вашу Фінансову Установу надати Вам копію. Зміни набиратимуть чинність через 30 днів після їх внесення. Якщо протягом 14 днів з моменту внесення будь-яких змін Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означає, що Ви погоджуєтеся з Політикою захисту та використання персональних даних з відповідними змінами. Відмова прийняти зміни означає припинення Вашої участі в Програмі через 30 днів після такої відмови. Просимо час від часу переглядати Політику захисту та використання персональних даних для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень. Ми зазначимо на почату дату набрання чинності Політикою захисту та використання персональних даних та яку версію опубліковано на нашому Сайті Програми. 

8. Контактна інформація

У разі необхідності (i) отримання більш детальної інформації про способи обробки нами Ваших персональних даних або отримання доступу до Ваших персональних даних, (іі) внесення змін, блокування або видалення будь-яких пов’язаних з Вами персональних даних, (ііі) відкликання Вашої згоди, наданої для деяких видів обробки персональних даних, (iv) видалення адреси Вашої електронної пошти з наших списків адресатів, або у разі виникнення будь-яких запитань, коментарів щодо нашої практики захисту та використання персональних даних, Ви можете звернутися до нас відповідно до контактної інформації нижче: 

- Для звернення до колл-центру Програми: 0 800 30 30 07; або

- Для листування:

"Mastercard Більше"

Mastercard Europe SA, Представництво в Україні

 вул. Богдана Хмельницького, 17/52, офіс 404А Київ, 01030

або

Mastercard_Rewards_Ukraine@mastercard.com 

Global Privacy & Data Usage Officer

Mastercard Europe SA

Chausée de Tervuren 198A

B-1410, Waterloo

Belgium

У разі якщо ви є держателем Корпоративної Картки Ви також можете звернутися до Вашого роботодавця з будь-якими питаннями стосовно Вашої Корпоративної Картки. Щодо будь-яких інших запитів стосовно Вашої Картки та Належних Покупок Ви повинні звертатися у Вашу Фінансову Установу або до торговця. Більш детальну інформацію про контакти Фінансової Установи та торговця Ви можете знайти на їхніх відповідних веб-сайтах. У разі якщо Ви є держателем Корпоративної Картки, звертайтеся до Вашого роботодавця з будь-якими питаннями стосовно збору, використання та розкриття ним Ваших персональних даних.