Інформаційна лінія
0 800 33 24 12
Вхід

Політика захисту та використання персональних даних

Дія цієї Політики захисту та використання персональних даних застосовується до персональних даних, зібраних в рамках [Програми лояльності], створеної [Емітентом] ("надалі – Програма"), та до персональних даних, зібраних на Сайті Програми. Для отримання більш детальної інформації перегляньте розділ "Контактна інформація" нижче. Терміни, що використовуються у цій Політиці захисту та використання персональних даних, але не визначені в ній, вживаються у значенні, наданому їм в Умовах Програми.

У цій Політиці захисту та використання персональних даних описується порядок здійснення нами обробки персональних даних (зокрема, (1) порядок збирання та зберігання персональних даних; (2) строк та умови зберігання персональних даних; (3) умови та порядок зміни, видалення чи знищення персональних даних; та (4) умови використання персональних даних нашими працівниками), види персональних даних, які ми збираємо, мета використання нами таких персональних даних та особи, яким ми передаємо персональні дані. У цій Політиці також визначені заходи, які ми вживаємо для забезпечення захисту Ваших персональних даних. Крім того, ми надаємо Вам нашу контактну інформацію для: (1) отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення персональних даних, які Ви надали; (2) відкликання будь-якої згоди, яку Ви надавали раніше, на обробку Ваших персональних даних; (3) повідомлення нас про небажання отримувати рекламні матеріали; та (4) звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо нашої практики захисту персональних даних.

Дія цієї Політики захисту та використання персональних даних не поширюється на збирання та використання Ваших персональних даних поза рамками Програми. Крім того, якщо Ви є держателем Корпоративної Картки, ця Політика захисту та використання персональних даних не поширюється на збирання та використання Ваших персональних даних Вашим роботодавцем.

1. Персональні дані, які ми збираємо, та способи їх використання

1.1  Персональні дані, які Ви надаєте нам на добровільній основі

1.2  Персональні дані, які ми збираємо автоматично

2. Ваші права та рішення

3. Інформація, яку ми розкриваємо

4. Передача персональних даних

5. Посилання на інші вебсайти

6. Безпека

7. Зміни та доповнення до цієї Політики захисту та використання персональних даних

8. Контактна інформація

1.   Персональні дані, які ми збираємо, та способи їх використання

Персональні дані, обробку яких ми здійснюємо в рамках Програми, ми отримуємо від Вас або збираємо автоматично на нашому Сайті Програми. У випадку з Бонусною Програмою для Корпоративних  Карток деякі Ваші персональні дані може збирати Ваш роботодавець від нашого імені, а потім надавати їх нам. Ми здійснюємо обробку відповідних персональних даних з метою надання послуг, передбачених цією Програмою.

1.1.    Персональні дані, які Ви надаєте нам на добровільній основі
Обробка та використання персональних даних, які Ви надаєте нам на добровільній основі, здійснюється лише в цілях, визначених у цій Політиці захисту та використання персональних даних.

Якщо не зазначено інше, персональні дані, які Ви надаєте, не є обов’язковими. Якщо Ви вирішили не надавати певні персональні дані, це може вплинути на послуги, які ми можемо Вам запропонувати. Нижче вказані способи, за допомогою яких Ви можете надати персональні дані, види персональних даних, які Ви можете подати, та способи використання нами персональних даних.

Процес Реєстрації: Після Вашої реєстрації в Програмі ми просимо Вас надати деякі персональні дані, такі як Ваше повне ім'я/найменування, номер телефону, адресу електронної пошти та місце проживання/місцезнаходження. Під час реєстрації Ви можете вирішити надати додаткову інформацію, яка не є обов’язковою для реєстрації, наприклад, дату Вашого народження та Вашу стать; Ви можете, наприклад, обрати Ваші переваги та сфери інтересів (наприклад, подорожі, готелі, мода, побутова техніка і т.д.). Крім того, ми просимо Вас вказати засоби зв’язку, яким Ви надаєте перевагу, та зазначити, чи бажаєте Ви отримувати рекламні матеріали від нас та наших партнерів. У випадку з Корпоративними Картками Ваш роботодавець може зібрати деякі з зазначених вище персональних даних, а потім надати їх безпосередньо нам з метою завершення процесу реєстрації.

Бонуси та Пропозиції: Ви можете накопичувати Бали щоразу при використанні Вашої Картки для здійснення Допущеної Дії. Ми здійснюємо обробку інформації про Вашу операцію (наприклад, номер Картки, дата та сума операції, найменування та код торговця, статус операції) з метою: (і) перевірки, чи маєте Ви право на участь у Програмі; (іі) нарахування балів, які Ви можете обміняти на Пропозиції; (ііі) визначення пропозицій, які можуть зацікавити Вас (у тому числі на підставі нещодавніх (здійснених не пізніше ніж 24 місяці назад) операцій з використанням Вашої Картки, якщо такі мали місце); та (iv) проведення аналізу даних (у тому числі знеособлення персональних даних). Ми здійснюємо обробку Вашої контактної інформації для розсилки обраних Пропозицій або інформування Вас про Пропозиції та Програму. Якщо Ваша Картка є Корпоративною Карткою, Ваш роботодавець може накопичувати Бали за здійсненими Вами операціями та безпосередньо обмінювати їх.

Електронна інформаційна розсилка та рекламні повідомлення: Ви можете підписатися на отримання електронної інформаційної розсилки та електронних рекламних повідомлень від нас та наших партнерів, у тому числі спеціальних пропозицій від обраних торговців, акцій, оновлень щодо нових ініціатив та заходів. З огляду на це ми можемо попросити Вас надати таку інформацію: Ваше ім'я, адресу електронної пошти/поштову адресу, номер телефону, вік, стать, способи купівлі товарів, яким Ви надаєте перевагу, засоби зв’язку, яким Ви надаєте перевагу, та ін., яку ми можемо використовувати для створення профілю користувача, що допоможе нам дізнатися більше про купівельну поведінку та дозволить вдосконалити наші пропозиції та покращити наші відносини з Вами.

Сайт Програми: ми можемо здійснювати обробку даних Вашого облікового запису, паролю, таємних запитань (за наявності), номеру картки, статусу та кількості Балів.

Листування зі Службою обслуговування користувачів та форма зворотного зв’язку: У разі Вашого звернення обробка та подальше зберігання інформації, яку Ви надасте, будуть здійснюватися з метою підготовки відповіді на Ваші запити та ведення нашої документації. Така інформація може містити дату та час запиту та відповіді на запит, ім'я/найменування, адресу електронної пошти, мету запиту або скарги та нашу відповідь. Ви можете зв’язатися з нами, звернувшись до розділу "Контактна Інформація" цієї Політики захисту та використання персональних даних, через Сайт Програми, а також зателефонувавши до колл-центру нашої Програми.
1.2.    Персональні дані, які ми збираємо автоматично
Збір деякої інформації може здійснюватися автоматично на нашому Сайті Програми для вдосконалення Сайту Програми та надання Вам найбільш повної інформації та найкращих послуг.
Відомості, які ми збираємо, містять інформацію, наприклад, щодо кількості користувачів, які відвідали наш Сайт Програми, сторінок, які були відвідані, інформацію про  те, чи відвідували Ви нас раніше, та допомагають нам визначити послуги, в яких Ви найбільш зацікавлені. Ця інформація також дає нам можливість покращити та розширити Ваш досвід.
–  "Кукі". "Кукі" браузера – це текстовий запис, який браузер розміщує на жорсткому диску Вашого комп’ютера, коли Ви відвідуєте веб-сайт. "Флеш кукі" є аналогічними до "кукі" браузера, крім того, що вони можуть зберігати більш складні дані ніж простий текст та зберігаються у Вашому браузері, а не на жорсткому диску.
Якщо Ви бажаєте відмінити функцію "кукі" Вашого браузера, інформаційна частина "help" панелі інструментів більшості браузерів підкаже Вам, як зупинити прийняття нових файлів "кукі", як отримувати повідомлення про отримання нового файлу "кукі" та як відключити існуючі "кукі". У разі відміни наших "кукі" Ви все ще зможете користуватися нашим Сайтом Програми, але використання певних його можливостей буде обмеженим.
– Журнали реєстрації та IP-адреси: Журнали реєстрації – це файли вебсервера (які містять інформацію, таку як доменне ім'я або IP-адреса, URL, код http-відповідей, вебсайт, з якого Ви відвідали нас, або дата та тривалість Вашого візиту), які створюються автоматично, коли користувач мережі Інтернет відвідує сайт. IP-адреса – це унікальний ідентифікатор, який використовується певними електронними пристроями для ідентифікації та комунікації в мережі Інтернет. Коли Ви відвідуєте наш Сайт Програми, ми можемо збирати інформацію про IP-адресу пристрою. У поєднанні з іншими даними ця інформація допомагає нам дізнатися, які сторінки є найбільш привабливими для наших відвідувачів. Крім того, журнали реєстрації допомагають нам виявити збій у роботі обладнання та неправомірне використання наших послуг.
1.3.    Використання персональних даних нашими працівниками
Обробка наданих Вами персональних  даних буде  здійснюватися визначеними працівниками [Емітента] лише відповідно до їхніх професійних або трудових обов'язків. Таким  особам забороняється розголошувати ці дані навіть після припинення трудових відносин з [Емітентом].

2.    Ваші права та рішення
Ви маєте право отримувати (i) інформацію про зберігання Ваших персональних даних; та (ii) мати доступ до Ваших персональних даних (дивіться розділ "Контактна Інформація" нижче). У будь-який момент Ви також можете звернутися з запитом щодо внесення змін, блокування або видалення Ваших персональних даних, якщо вони є неточними, недостовірними або неактуальними. Після отримання Вашого запиту щодо надання доступу, внесення змін або видалення будь-яких даних ми вирішимо його відповідно до вимог чинного законодавства. У будь-який момент Ви можете відмовитися від обробки Ваших персональних даних на законних обґрунтованих підставах, пов'язаних з Вашим конкретним випадком, якщо інше не передбачено вимогами чинного законодавства. Ми зберігаємо та здійснюємо обробку Ваших персональних даних протягом строку Вашої участі у Програмі. Якщо Ви вирішили, що не бажаєте, щоб [Емітент] продовжував здійснювати обробку Ваших персональних даних у рамках Програми, або бажаєте відкликати будь-яку свою згоду, за відповідним запитом Вашу участь у Програмі буде припинено, а персональні дані – знеособлено. У будь-який момент Ви можете безкоштовно відмовитися від отримання від нас електронних рекламних повідомлень, перейшовши за посиланням для відмови від підписки, вказаним у наших електронних рекламних повідомленнях, або скориставшись контактною інформацією, зазначеною у розділі "Контактна інформація" нижче.

3.    Інформація, яку ми розкриваємо
Ми не розкриваємо персональні дані, зібрані в рамках цієї Програми, крім випадків, передбачених цією Політикою захисту та використання персональних даних. Ми й надалі залишатимемося єдиним  володільцем  Ваших персональних даних. Ми  також маємо право розкривати Ваші персональні дані особам, визначеним нижче, для цілей Програми.
Ми маємо право розкривати Ваші персональні дані Mastercard та її афілійованим особам. Також ми маємо право розкривати Ваші персональні дані постачальникам послуг, які надають послуги від нашого імені, та у зв’язку з цілями, описаними в цій Політиці захисту та використання персональних даних. Сюди, наприклад, відносяться постачальники послуг користувачам та компанії-виконавці (наприклад, компанії, які координують поштові відправлення). Коли ми звертаємося до постачальників послуг-третіх осіб, ми вимагаємо від них здійснювати обробку персональних даних виключно відповідно до наших інструкцій та гарантувати захист персональних даних. Ми уповноважуємо таких постачальників послуг використовувати або розкривати персональні дані лише в тому випадку, якщо це необхідно для надання послуг від нашого імені або дотримання вимог законодавства.
У випадку з Корпоративною Карткою ми маємо право розкривати деякі Ваші персональні дані Вашому роботодавцю. Наприклад, Ваш роботодавець може бути забезпечений рядом інструментів звітності, які дозволять йому аналізувати платежі, здійснені з використанням Корпоративної Картки, контролювати витрати та формувати статистичні дані. З інформацією щодо обробки Ваших персональних даних Вашим  роботодавцем Ви можете ознайомитися в політиці захисту та використання персональних даних Вашого роботодавця.
Крім того, ми маємо право розкривати деякі Ваші персональні дані: (i) якщо це передбачено вимогами законодавства або в рамках будь-якого судового провадження; (ii) на вимогу суду, правоохоронних органів або посадових осіб будь-якого державного органу; або (iii) якщо ми вважаємо, що розкриття є необхідним або доцільним для запобігання заподіянню шкоди здоров'ю або фінансових збитків або у зв’язку з проведенням розслідування за фактом вчинення злочину або в разі наявної підозри про вчинення злочину.
Ми залишаємо за собою право передавати будь-які наявні у нас персональні дані про Вас у разі повного або часткового продажу нашої компанії або повної або часткової передачі її активів. У разі продажу компанії або передачі її активів ми докладемо розумних зусиль для того, щоб забезпечити використання правонабувачем персональних даних, які Ви передали нам в рамках Програми, із дотриманням цієї Політики захисту та використання персональних даних.

4.    Передача персональних даних
Передача персональних даних за межі України здійснюється з урахуванням певних обмежень.  Якщо ми передаємо персональні дані за межі України, ми вживаємо необхідних заходів для забезпечення дотримання вимог чинного законодавства про захист персональних даних, у тому числі Закону України "Про захист персональних даних".
У рамках цієї Програми [Емітент] передає, здійснює обробку та зберігає Ваші персональні дані у базах даних розпорядника персональних даних, які знаходяться у приміщеннях Інформаційного центру ІІІ Рівня на території України та США. Ми виконуємо вимоги чинного законодавства щодо попереднього вжиття належних заходів для передачі персональних даних за межі України.

5.    Посилання на інші вебсайти
Для Вашої зручності ми будемо іноді розміщувати на Сайті Програми посилання на інші вебсайти. Ці вебсайти функціонують незалежно від Сайту Програми та не входять до сфери нашого контролю.  У них можуть бути інші політики захисту та використання персональних даних, з якими ми наполегливо рекомендуємо Вам ознайомитися у разі відвідування таких сайтів. 

6.    Безпека
Ми забезпечуємо належні адміністративні, технічні та фізичні засоби безпеки з метою захисту персональних даних від випадкового або незаконного пошкодження, випадкової втрати, несанкціонованої зміни, несанкціонованого розкриття або надання доступу, неправильного використання та будь-якого іншого незаконного способу обробки персональних даних, володільцем яких ми є. У разі надання Вами персональних даних через вебсайти, ми застосовуємо стандарти галузі для шифрування в мережі Інтернет, а саме технологію шифрування за допомогою протоколу SSL, для захисту інформації, яку Ви надаєте.

7.    Зміни та доповнення до цієї Політики захисту та використання персональних даних
Зміни та доповнення до цієї Політики захисту та використання персональних даних можуть вноситись у будь-який час та без попереднього повідомлення. Однак, у випадку внесення істотних змін до цієї Політики захисту та використання персональних даних ми розмістимо повідомлення на Сайті Програми або надішлемо Вам примірник зі змінами. Зміни набирають чинності через 30 днів після їх публікації. Якщо протягом 14 днів з моменту внесення будь-яких змін Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означає, що Ви погоджуєтеся з Політикою захисту та використання персональних даних з відповідними змінами. Відмова прийняти зміни означає припинення Вашої участі у Програмі через 30 днів після такої відмови. Просимо періодично переглядати Політику захисту та використання персональних даних для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень до неї. Ми зазначимо на початку дату набрання Політикою захисту та використання персональних даних чинності та версію Політики, опублікованої на нашому Сайті Програми.

8.    Контактна інформація
Для (i) отримання більш детальної інформації про способи обробки нами Ваших персональних даних або отримання доступу до Ваших персональних даних, (іі) внесення змін, блокування або видалення будь-яких пов’язаних з Вами персональних даних, (ііі) відкликання Вашої згоди, наданої для деяких видів обробки персональних даних, (iv) видалення адреси Вашої електронної пошти з наших списків розсилки, або в разі виникнення будь-яких питань, коментарів щодо нашої практики захисту та використання персональних даних, Ви можете звернутися до нас за контактною інформацією нижче:
Для звернення до колл-центру Програми: 0 800 33 24 12; або
Для листування: bilshe_info@mastercard.com

Якщо Ви є держателем Корпоративної Картки, Ви також можете звернутися до Вашого роботодавця у разі виникнення будь-яких питань щодо Вашої Корпоративної Картки, наприклад, питань щодо збору, використання та розкриття Ваших персональних даних.